Булатов бойкотуватиме Паралімпіаду в Сочі, де його й так не дуже чекають

Читать на русском

Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов заявив, що бойкотуватиме ХІ зимові Паралімпійські ігри в Сочі у зв'язку з агресією Російської Федерації проти України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту. 

При цьому щодо участі збірної України в Паралімпійських іграх, які розпочнуться 7 березня, Національним паралімпійським комітетом ще не прийнято остаточного рішення.

«Зараз склалася трагічна ситуація, коли Росія як держава - організатор Паралімпіади є агресором та окупантом по відношенню до країни, яка бере участь в Паралімпійських іграх. Я особисто, спортсмени-паралімпійці та Національний паралімпійський комітет сподіваємося, що керівництво Росії усвідомить міру відповідальності перед світовим співтовариством і зупинить агресію проти України», - зазначив Булатов.

Міністр також додав, що українська паралімпійська команда - одна з найсильніших у світі, про що свідчать, зокрема, результати останнього чемпіонату світу, на якому Україна зайняла ІІ місце після Росії.

Як відомо, до цього часу офіційні особи Росії неоднозначно оцінюють легітимність нової української влади, закликаючи її дистанціюватися від «радикалів».

Нагадаємо, колишній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов та екс-віце-прем’єр Олександр Вілкул обіцяли виплатити призерам Олімпійських ігор в Сочі значні грошові винагороди, але обіцяних грошей від них спортсмени так і не отримали.   

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: