Відомствам роздали доручення з підготовки до війни

Читать на русском

Голова Верховної Ради та в. о. Президента Олександр Турчинов ввів в дію рішення РНБО про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, привівши, таким чином, Збройні сили України у боєготовність.  

Про це на брифінгу повідомив секретар РНБО Андрій Парубій, передає прес-служба партії «Батьківщина».

Цим документом, поміж іншого, міністру оборони  доручається організувати і провести навчальні збори військовозобов’язаних в строки, визначені Генштабом ЗСУ, а Кабінету міністрів - невідкладно виділити необхідні фінансові, матеріально-технічні та інші ресурси.

МЗС доручається звернутися до зовнішньополітичних відомств США та Великобританії із закликом забезпечити безпеку України та провести консультації з цього питання в Києві, а МВС - забезпечити посилену охорону об’єктів енергетики та інфраструктури.

Також повідомляється про створення оперативного штабу з питань реагування на ситуацію в АР Крим та місті Севастополі на чолі з секретарем РНБО.

Рішення РНБО містить також таємний пункт.

Нагадаємо, сьогодні вночі стало відомо, що згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони по всій країні відбувається мобілізація у Збройні сили.

В Криму російські військові продовжують блокувати деякі стратегічні об’єкти та частини Збройних сил України. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: