Виявилось, що до Конституції-2004 повертатись не потрібно – вона і так діє

Читать на русском

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок стверджує, що зараз в Україні діє Конституція 2004 року.

«Оскільки з'ясувалося, що немає жодних нормативних документів щодо повернення до Конституції 1996 року, це автоматично означає, що зараз у державі чинною є Конституція 2004 року», - зазначив на погоджувальній раді парламенту Тягнибок, якого цитує прес-служба партії.

З його слів, чотири роки тому суди та органи влади розраховували на те, що ця юридична помилка так і не стане відомою громадськості.

«Ми виявили, що ніде не зафіксовано, що в державі діє Конституція 1996 року – відповідно, зараз треба забезпечити торжество законності», - додав він.

Опозиціонер зазначив, що першочерговими для внесення на розгляд ВРУ є проекти постанов, які забезпечать нормальний конституційний процес у державі.

Сьогодні депутат від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що питання внесення змін до Конституції має розглядатися відповідно до Основного закону та чинного законодавства.

10 лютого фракція «Батьківщина» повідомила, що розпочинає збір 150 підписів народних депутатів під проектом за повернення до тексту Конституції 2004 року без правок і доповнень.

Лідери «Батьківщини» та УДАРу Арсеній Яценюк та Віталій Кличко раніше дали обіцянку повернутися до варіанту Конституції 2004 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: