Тижневий дайджест станом на 15 лютого 2014 року

Читать на русском

За цей тиждень в систему «Слово і діло» було додано 62 обіцянки представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур - в.о. міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, а також міський голова Донецька Олександр Лук'янченко.

Серед обіцянок глави МОЗ варто виділити заяву щодо закупівлі в поточному році 1 тисячі карет швидкої допомоги. За словами міністра, в бюджеті на ці цілі передбачено 625 млн. гривень. Крім того, хворих, зокрема - гіпертоніків, повинна порадувати ще одна заява Богатирьової - за її словами, в нинішньому році кількість ліків, що підлягають компенсації, сягне 300 найменувань. Про це вона повідомила, коментуючи плани щодо продовження в 2014 році пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб, які страждають на гіпертонічну хворобу.

У свою чергу голова Держінформнауки на цьому тижні заявив, що в 2014 році на українських дорогах будуть встановлені як мінімум 12 автоматичних ваг, на що планується витратити 32,4 млн. грн. При цьому, орієнтуючись і на більш далеку перспективу, Семиноженко також пообіцяв, що в 2015 році на автомагістралях України будуть встановлені 40-60 вагових комплексів. Ще одна заява Семиноженка стосувалося вже іншої теми - виробництва світлодіодної освітлювальної техніки. 11 лютого він повідомив, що частка вітчизняної світлодіодної освітлювальної техніки в загальному обсязі такої продукції в 2016 році зросте до 40%.

Мер Донецька обнадіяв жителів міста низкою заяв, що стосуються планів на 2014 рік. Зокрема, їм було обіцяно відремонтувати покрівлі в 105, провести капремонт із зміцненням опор в 15 житлових будинках і утеплити стільки ж будинків, замінити 43 інженерних системи центрального опалення та каналізації, встановити 100 нових дитячих і спортивних майданчиків та відремонтувати 105 ліфтів. Крім «комунальних» обіцянок Лук'янченко вирішив ощасливити сімейних лікарів безкоштовними проїзними квитками.

Протягом зазначеного періоду 46 обіцянок у системі «Слово і діло» отримали статус «виконано» і 33 - «не виконано».

Так, серед виконаних в першу чергу варто виділити обіцянки керівництва КМДА, а саме - заступника голови міськадміністрації Михайла Костюка та її голови Володимира Макеєнка, щодо непідвищення цін на проїзд у громадському транспорті.

З невиконаних обіцянок в першу чергу звертають на себе увагу ряд заяв щодо покарання винних і розслідування подій 30 листопада, коли в Києві розігнали Євромайдан. У зв'язку з цим по невиконаній обіцянці записали в свій пасив Президент Віктор Янукович, екс-прем'єр Микола Азаров і перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Станом на 15 лютого 2014 року в системі «Слово і діло» налічується 1085 персон і 18558 обіцянок , з яких 10610 знаходяться в процесі виконання, 3498 були виконані і 3523 - не виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: