Вілкул сказав готуватися до паводку

Читать на русском

Віце-прем’єр Олександр Вілкул дав завдання низці міністерств і служб вжити превентивних протипаводкових заходів у зв’язку з різким потеплінням.

«В умовах різкого потепління почалося руйнування льодового покриву на річках і формування заторів криги. Ставлю завдання… вжити превентивних протипаводкових заходів. Головне – безпека людей. Основа ефективних дій відповідальних служб – у своєчасному плануванні робіт, дій на випередження і жорсткому контролі», - цитує виступ віце-прем’єра на всеукраїнській селекторній нараді його прес-служба.

Крім того, Вілкул зобов’язав губернаторів областей взяти під контроль готовність територіальних профільних служб, техніки та аварійних бригад на випадок надзвичайної ситуації.

Вілкул також наказав представникам місцевої влади забезпечити функціонування  дренажних систем та зливних каналізацій.

«Ми маємо досвід повені у 2013 році, коли випала найбільша за 100 років кількість опадів. Завдяки превентивним заходам проходження великої кількості води було повністю контрольоване і пройшло без масштабного затоплення населених пунктів. Так само ефективно має пройти паводконебезпечний період і цього року», - резюмував Вілкул.

Нагадаємо, 7 червня 2013 року Вілкул пообіцяв, що Міжвідомчий штаб з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій готовий до можливих підтоплень в Україні і зможе їх оперативно ліквідувати.

27 березня 2013 року Вілкул запевнив, що влада здійснить всі можливі заходи, аби забезпечити ефективний пропуск талої води під час паводку в Україні, і тоді ця обіцянка була виконана.

25 березня 2013 року міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник повідомив, що система зливів у Києві здатна пропустити передбачувані обсяги талої води під час паводку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: