Черкаська прокуратура випустила всіх «заворушників»

Читать на русском

Черкаська прокуратура заявила про звільнення всіх затриманих «заворушників».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

Так, станом на 14 лютого під вартою не утримується жодна підозрювана у вчиненні масових заворушень 23 та 27 січня людина.

В Черкаській області проводиться досудове розслідування кримінальних справ за ознаками, які класифікуються як масові заворушення чи захоплення державних будівель.

У законі України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» йдеться про те, що підозрювані у масових заворушеннях можуть бути звільнені лише після виконання всіх вимог цього закону.

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що для зняття напруги в Києві та країні президент Віктор Янукович має негайно вивести «Беркут», Внутрішні війська та міліцію, тобто вищезгаданий закон має діяти навпаки.

Нардеп Леся Оробець заявила, що відсутність відчутних результатів у переговорах влади та опозиції з дуже високою ймовірністю призведе до поновлення силового протистояння протестувальників і «Беркута» в центрі Києва.

Також генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що в разі невиконання до 17 лютого протестувальниками умов закону «про амністію», а саме – звільнення адміністративних приміщень, правоохоронні органи та суди діятимуть в звичному режимі

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: