В Києві хворих на ниркову недостатність переведуть в комунальні лікарні

Читать на русском

Пацієнтів, хворих на ниркову недостатність та потребуючих гемодіалізу, буде переведено до комунальних закладів охорони здоров’я Києва.

Як передає прес-служба КМДА, про це повідомив заступник голови міськдержадміністрації Віктор Корж, який вже дав відповідні доручення.

«Зважаючи на те, що усі витратні матеріали мешканці столиці отримують за рахунок міського бюджету… було прийнято рішення про переведення цих пацієнтів на лікування до комунальних закладів охорони здоров’я. Такі зміни сприятимуть вирішенню питання повного безкоштовного забезпечення хворих витратними матеріалами для гемодіалізу», – заявив чиновник.

Зараз  у департаменті охорони здоров’я розробляють механізм транспортування пацієнтів до місць проведення замісної ниркової терапії, а після цього – до місць проживання.

Станом на сьогодні сеанси гемодіалізу відвідують близько 400 киян на базі Олександрівської клінічної лікарні, лікарень №3 і №5, дитячих лікарень №1 і №6,  а також Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова.

Як повідомляється, вартість медичних виробів для однієї процедури гемодіалізу на одного пацієнта становить 530 грн, а місяць лікування коштує  6 900 грн.

Нагадаємо, що 2 серпня 2012 року голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк пообіцяв встановити 10 додаткових апаратів зі штучною ниркою в Міжрайонному центрі гемодіалізу.

20 лютого 2013 року голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб запевнив, що найближчим часом буде погашена минулорічна заборгованість перед приватною клінікою гемодіалізу «Фрезеніус», де проходять лікування хворі на ниркову недостатність.

12 листопада 2013 року голова Кіровоградської організації Партії регіонів Сергій Ларін заявив, що одним із першочергових кроків, запланованих в регіоні, буде проведення капітального ремонту та відкриття залу для хворих на ниркову недостатність.

5 грудня 2013 року голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко повідомив, що після облаштування гемодіалізної зали в обласній лікарні планується створення подібного відділення в Олександрії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: