Олена Лукаш: Опозиція не хоче Конституції зразка 2004 року

Читать на русском

Опозиція не бажає повернення в дію Конституції зразка 2004 року.

Про це повідомила в.о. Міністра юстиції України Олена Лукаш, пише офіційний сайт Партії Регіонів.

«Повернення до Конституції зразка 2004 року - сьогодні основна вимога опозиційних політиків. Бажання повернути Конституцію- 2004 є, а тексту цього законопроекту з підписами депутатів у Верховній Раді немає», - сказала Олена Лукаш.

За її словами, ніяких змін, які стосуються життя, безпеки, прав і свобод громадян Конституція- 2004 не містить.

У Конституції-2004 передбачено повернення прокурорського нагляду за додержанням законів, повідомила в.о. Міністра. Також вона повідомила, що зміни торкнуться Конституційного суду - з'їзд суддівського самоврядування не зможе делегувати своїх представників до КС.

За словами Лукаш, у положеннях Конституції-2004 повинні бути вказані терміни проведення парламентських, президентських, а також місцевих виборів.

«Ніяких норм про дострокові вибори Президента або «перезавантаження влади» Конституція- 2004 не містить. І на ці питання в опозиції відповіді немає», - підкреслила Олена Лукаш.

Раніше член парламентської фракції Партії Регіонів Володимир Олійник заявив, що опозиція не погодила зміни до Конституції.

Арсеній Яценюк, голова фракції партії «Батьківщина» заявив, що в опозиційному проекті конституційної реформи буде передбачена повна люстрація суддівського складу.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявляла, що США і Європа не будуть надавати фінансову допомогу  Україні, якщо вона не стане на шлях реформування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: