Зустрівшись з Януковичем, спортсмени «підняли бойовий дух» перед Олімпіадою

Читать на русском

Президент Віктор Янукович зустрівся з членами олімпійської збірної України в Сочі, повідомляє прес-служба Глави держави.  

«Хочу побажати, щоб у вас вийшло все, що ви задумали… Будемо слідкувати, будемо вболівати, будемо разом допомагати вам, щоб ви йшли вперед потужно», - заявив Янукович під час зустрічі зі спортсменами.

Зі слів Президента, він вирішив зустрітися з українською командою, щоб підняти бойовий дух спортсменів.

В свою чергу в. о. міністра молоді та спорту Равіль Сафіуллін повідомив, що цього року держбюджетом передбачено збільшення фінансування спорту майже 20%.

«Держава ті зобов'язання, які брала на себе, виконала. За три роки було виділено 109 млн гривень», - зазначив чиновник, додавши, що в ході підготовки до зимових ігор команда провела всі необхідні тренування.

Україну на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі представляють 43 спортсмени.

Нагадаємо, в грудні 2012 року Сафіуллін пообіцяв, що в 2013-му році розпочнеться глобальна реконструкція Олімпійської бази у Конча-Заспі.

27 серпня 2013 року Сафіуллін розвинув цю обіцянку, запевнивши, що в Конча-Заспі буде побудовано новітній Центр олімпійської підготовки, який включатиме басейн, легкоатлетичний стадіон, манеж, зал для ігрових видів спорту, науковий та медицинський центри, а також центр реабілітації.

5 лютого 2014 року в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов пообіцяв, що призерам Олімпіади в Сочі буде надано значну матеріальну винагороду: за отримане «золото» - понад мільйон гривень, за «срібло» - 680 тис. грн, за «бронзу» - 470 тис. грн.

30 січня 2014 року глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв заявив, що всім призерам Олімпійських ігор в Сочі будуть надані квартири.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: