Росія здійснює фінансову інтервенцію в Україну – політолог

Читать на русском

За рахунок мільярдних кредитів Росія намагається утримати владу в Україні та законсервувати її.

Про це заявив на прес-конференції в «Обозверателе» політолог Тарас Березовець.

«У нього (Путіна – ред.) є фобія перед Майданом ще з Помаранчевої революції. Єдиний спосіб, як він може відповісти на цю ситуацію – фінансова інтервенція. Задля того, щоб допомогти втриматися українській владі та законсервувати її», - повідомив Березовець.

За словами Березовця, хвиля заяв про федералізацію пов'язана саме з тими регіонами, які зараховуються до так званої російської п'ятої колони.

«Насамперед це Харків та Крим. Обидва випадки ставлять під сумнів спроможність центральної влади виконувати покладені на них конституційні зобов'язання. Також ці дві центробіжні точки дозволяють зовнішнім гравцям втручатися в українську кризу», - зазначив політолог.

«Ніде на Західній Україні при спробі захоплення влади, не було заяв про те, щоб Західні країни ставали гарантами захоплення влади», - заявив він.

В той же час, політолог Вадим Карасьов заявив, що Росія не зацікавлена в розколі України.

В складній політичній ситуації в країні ведуться розмови про повернення до Конституції зразка 2004 року. Так, Партія регіонів готова змінити Конституцію, але зважено, як повідомив член фракції ПР Владислав Лук'янов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: