Сім’ї загиблих у катастрофі на Сумщині «втішать» матдопомогою

Читать на русском

Віце-прем’єр Олександр Вілкул заявив, що підніме питання про виплату матеріальної допомоги сім’ям загиблих в зіткненні маршрутки та поїзда в Сумській області.

Як передає прес-служба віце-прем’єра, про це він сказав на виїзному засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Всі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу. Висловлюю співчуття родинам загиблих. Слідство має жорстко розібратися в причинах трагедії. У середу, 5 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів я поставлю питання надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих. 5 лютого має стати днем трауру в Сумській області», - зазначив Вілкул.

Він дав завдання перевірити наявність медичного дозволу водія виходити на маршрут, законність роботи перевізника, а також дій державних органів, які надавали дозволи перевізнику.

Як відомо, вчора, 4 лютого, близько 15:00 сталося зіткнення маршрутного автобуса «Ворожба-Вири» та електропоїзда «Харків-Ворожба», в результаті чого загинуло 12 людей і  постраждало 6.

Під час аварії у маршрутці перебували 19 людей, а в поїзді – 163 людини. Пасажири поїзда не постраждали.

За попередньою версією, водій маршрутки не зупинився на попереджувальний звуковий та світовий сигнал семафора і вирішив «проскочити» перед поїздом.

Голова Сумської ОДА Ігор Яговдик пообіцяв, що облдержадміністрація надасть допомогу постраждалим та оплатить витрати на поховання загиблих.

Нагадаємо, в жовтні 2010 року тодішній віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв обіцяв, що протягом найближчих 5-7 років замість усіх залізничних переїздів в Україні будуть побудовані мости і шляхопроводи.

Ця обіцянка була озвучена після того, як в подібній катастрофі на переїзді Марганець-Нікополь в Дніпропетровській області загинуло понад 40 осіб.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: