Вілкул підписав з Росією документи щодо переходу через Керченську протоку

Читать на русском

Віце-прем'єр Олександр Вілкул затвердив від імені України завдання на проведення інженерних вишукувань та розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

«ТЕО базуватиметься на серйозній дослідницькій роботі, у тому числі інженерно-геодезичних дослідженнях, аналізі логістичного потенціалу, можливостях використання сучасних будівельних технологій, інвестиційній привабливості проекту. Тому сьогодні ми затвердили з урядом РФ відповідне завдання на розробку ТЕО», - цитує віце-прем’єра його прес-служба.

Вілкул додав, що зараз ще поки не відомо, як виглядатиме перехід, буде це міст чи тунель,  автомобільного чи залізнично-автомобільного типу.

Він також назвав цей проект важливим для розвитку транзитного потенціалу всього Чорноморського басейну.

Нагадаємо, що 29 січня уряд України затвердив угоду з урядом РФ про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Ще 4 листопада 2010 року народний депутат від ПР Вадим Колесніченко давав обіцянку щодо реалізації спільного з Росією глобального проекту – мостового переходу Керч-Кубань. З його слів, такий перехід мав бути побудований до зимових олімпійський ігор в Сочі.

Обіцянку щодо будівництва мосту через Керченську протоку давала ще у 2007 році екс-прем’єр Юлія Тимошенко.

У свою чергу нинішній Президент Віктор Янукович в 2010 році гарантував, що побудує міст «Керч – Кавказ».

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: