Армія хоч і поза політикою, але все ж на боці влади

Читать на русском

Військовослужбовці та працівники ЗСУ закликають верховного головнокомандувача Збройних сил, Президента Віктора Януковича вжити невідкладних заходів щодо стабілізації ситуації в країні та висловлюють підтримку його діям. 

Як передає Управління преси та інформації Міністерства оборони, про це було сказано на загальних зборах апарату Міноборони, що відбулися 30 січня.

«За словами виступаючих, події, що розгортаються сьогодні в Україні, не можуть не турбувати людей, адже вони стосуються майбутнього країни та кожного її громадянина», - сказано в повідомленні.

Заявляючи, що висловлюють таким чином свою громадянську позицію, учасники зборів назвали неприпустимими захоплення державних установ і перешкоджання роботі органів державної влади та місцевого самоврядування.

Також учасники зборів зійшлися на думці, що ескалація протистояння може загрожувати територіальній цілісності держави.

На зборах військовослужбовці, зокрема, заслухали міністра оборони Павла Лебедєва та його заступників.

В той же час, як стало відомо кореспонденту «Слова і діла», одного з солдатів-контрактників, який працював в Київській області, відразу звільнили з лав ЗСУ після того, як він виклав в соцмережу свою фотографію на Євромайдані, де він перебував у вільний від роботи час. При цьому його керівництво посилалось на «особливе становище» військовослужбовців, яким їм заборонено брати участь в протестних акціях.

Як відомо, 26 січня 2014 року міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що використання армії проти учасників протесту виключене.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: