Карта АТО: ситуація на сході України станом на 12 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 12 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Адміністрації Президента, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольському напрямку було порівняно спокійно. Противник здійснив обстріл позицій сил АТО зі 152-мм гармат та мінометів в районі Павлопольського водосховища.

На Донецькому напрямку активні бойові дії велися поблизу аеропорту. Там противник активно застосовує важке озброєння – гармати і танки, що розосереджені практично по всій лінії зіткнення. Артилерійський вогонь зафіксовано в районі Мар'їнки, Старогнатівки, Гранітного. Поблизу Горлівки працюють снайпери, також бойовики застосували там 120-мм міномети. В Адміністрації Президента стверджують, що сили АТО також ведуть вогонь – у відповідь на дії суперника.

На Луганському напрямку був зафіксований вогонь противника (переважно з мінометів та стрілецької зброї) по всій ділянці фронту – від Попасної аж до російського кордону. Фактів застосування великокаліберної зброї на цій ділянці лінії зіткнення не зафіксовано. Разом з тим, терористи постійно намагаються знайти «слабкі місця» в обороні сил АТО, здійснюючи провокації на північ від ценртальної ділянки Бахмутської траси, де розташовані с. Кримське і Сокільники.

Втрати

За даними Адміністрації Президента, за минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, поранені 10 чоловік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: