Карта АТО: ситуація на сході України станом на 10 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 10 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольському напрямку бойові дії не припинялися в с. Широкине, де противник активізувався у другій половині дня й активно застосовував важке озброєння (152-мм гармати, установки «Град-П»).

На Донецькому напрямку знову було гаряче поблизу Донецького аеропорту. Крім активно застосовуваних гармат і мінометів, пртивник підтягнув до лінії зіткнення БПМ і танки. Крім того, вогонь бойовиків не вщухав і в районі західних, північних і східних передмість Горлівки. Там також зафіксоване неодноразове використання танків і 152-мм гармат – з боку Світлодарського водосховища. В Адміністрації Президента додають: вогонь по позиціях сил АТО ведеться не лише поруч із лінією зіткнення, але й у глибині тилу – за 5-10 км від фронту, що дає підстави припускати, що супротивник використовує заборонену Мінськими домовленостями крупнокаліберну артилерію.

На Луганському напрямку найнапруженіше було в районі Золотого і Попасної: там сепаратисти вели масований мінометний вогонь, що пошкодив лініє електропередач. Бій із застосуванням БПМ відбувся й біля с. Кримське, а поруч із Щастям та Станицею Луганською інтенсивний обстріл з боку ворога призвів до тяжких руйнувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: