Карта АТО: ситуація на сході України станом на 24 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 24 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Протягом минулої доби зафіксовано значне зменшення активності бойовиків. Тим не менш, противник не дотримується режиму тиші і вимог відведення важких озброєнь. Зокрема, бойовики застосували проти наших військових 9 разів 120-мм міномети та тричі – 122-мм гармати. Зафіксовано використання танків та активну роботу снайперів НЗФ.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Бойовики безуспішно намагаються просунутися, не гребуючи застосуванням забороненого озброєння. На найбільш нахабні провокації бойовиків бійці Національної гвардії відповідали влучним вогнем.

На Донецькому напрямку протистояння між бойовиками і українськими військовими зосереджується в районі північно-західних передмість Горлівки та Донецького аеропорту. При цьому, цілями ворога є не лише військові об’єкти: у ході мінометного обстрілу Авдіївки з боку бойовиків безпосередньо по житлових кварталах випущено 26 мін.

В районі с. Березове військовослужбовці ЗСУ не допустили прорив групи бойовиків, які намагалися потрапити до Маріуполя. У ході короткою бою, 1 бойовика було знищено, а 6 – взяті в полон. З нашого боку постраждалих немає.

На Луганському напрямку противник проявляв активність поблизу м. Щастя, дошкуляючи нашим бійцям провокаціями зі стрілецької зброї.

Втрати

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено. Це сталося поблизу м. Щастя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: