Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 23 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Обстановка у зоні АТО залишається неспокійною на всіх напрямках. Окрім масованого застосування стрілецької зброї, щільного гранатометного  і мінометного вогню, вчора наші позиції 5 разів були обстріляні з танків, і двічі  – з артилерії. Також зафіксовано 2 випадки ведення артилерійського вогню безпосередньо по м. Авдіївка. Особливу активність ворог проявляє у Широкиному, в районі Донецького аеропорту (йдеться, перш за все, про сел. Піски та м. Авдіївку) та поблизу Бахмутської траси.

Вже сьогодні вночі зафіксовано 3 випадки кричущого порушення режиму тиші з боку противника. По наших позиціях в районі с. Оріхове, що на Бахмутській трасі був випущений повний залп з РСЗВ «Град». Поблизу с. Сокільники, у цьому ж районі відбулося бойове зіткнення українських військових з ворогом. Атаку відбито. Також під мінометний вогонь бойовиків потрапили наші частини в Широкиному.

Ситуація на позиціях бойовиків

За даними розвідки, керівництво ЗС РФ проводить ротацію підрозділів окупаційного контингенту на Донбасі, який з грудня минулого року виконує завдання на території України, переважно на півдні зони АТО. Також зростають обсяги постачань з Росії військової техніки, боєприпасів та найманців. Ці смертоносні вантажі транспортуються через тимчасово непідконтрольну Україні ділянку кордону, насамперед, – на територію Луганської області.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: