Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 3 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Вчора, 2 березня, бойовики обстріляли наші позиції 20 разів на Марупольському, Донецькому, Артемівському і Лисичанському напрямках. Ще 3 обстріли наших позицій було після опівночі.

Поблизу н.п. Павлопіль Волноваського району Донецької області відбулося бойове зіткнення розвідувальної групи сил АТО з бойовиками.

Ситуація на позиціях бойовиків

Бойовики здійснюють постійне переміщення озброєння та військової техніки від лінії розмежування у напрямку державного кордону України з РФ, а потім – у зворотній бік. Тим самим вони демонструють відведення озброєння і техніки від лінії розмежування, що не відповідає дійсності.

За оперативною інформацією, триває нарощування сил і засобів бойовиків з метою підготовки ведення наступальних дій при підтримці підрозділів ЗС РФ на Артемівському, Донецькому, Волноваському і Маріупольському напрямках. Зокрема, вночі в н.п. Побєда Старобешівського району Донецької області з боку н.п. Кумачове прибула колона танків, БМП та БТР з особовим складом НЗФ (кількість техніки уточнюється). Техніка розташована на території колишньої ферми. Місцевим фермерам наказано звільнити склади від насіння.

Втрати

За минулу добу загинуло 3 українських військовослужбовців, 9 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: