Розслідування «фіскалів» – це перерозподіл сфер впливу Яценюка – експерт

Читать на русском

Існують об'єктивні причини проведення розслідування, тому що податкова реформа проведена, щоб наповнити Бюджет, але не виключено, що головна ціль – перерозподіл влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт РПР Ілля Несходовський, коментуючи службове розслідування проти керівництва в Фіскальній службі.

«Звичайно, є декілька об'єктивних причин, чому це рішення мало бути. Реформи в податковій системі так і не відбулось. Податкова реформа, яку провів уряд, була проведена виключно з метою наповнення Держбюджету, але це не сприяло розвитку економіки і є багато упущених механізмів. Зокрема, адміністрування ПДВ, що заважає на сьогоднішній день бізнесу. РПР давав попередження та зауваження, що це – неприпустимо», – розповідає спеціаліст.

На думку фахівця, об'єктивні причини для проведення розслідування в Фіскальній службі на цьому завершуються.

«Іншою стороною такого рішення може бути певний перерозподіл сфер впливу. Вплив і контроль над силовим блоком. Але, разом з тим, призначити одіозну фігуру в Державну фіскальну службу – це означає для Яценюка фактично підписати самому ж собі вирок.

Якщо людина буде замішана в корупційних схемах, це вдарить та відобразиться на ньому в першу чергу», – вважає Несходовський.

Підсумовуючи, експерт наголосив, що зараз у Фіскальній службі продовжують діяти механізми ухиляння від сплати податків, вимагання штрафів, хабарів. Особливо це стосується митниці. В митному відомстві взагалі жодних змін не відбулося. Митниця в Україні поза люстрацією, й поза реформами, й поза законом.

Нагадаємо, вчора, 24 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування стосовно керівництва Державної фіскальної служби – глави Ігоря Білоуса та його заступників Анатолія Макаренка і Володимира Хоменка і розпорядився усунути їх від виконання службових обов'язків на цей час. Всього службове розслідування повинне тривати 2 тижні.

Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус заявив, що не боїться перевірок його служби і відставки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: