Експерти: кадрова політика Порошенка викликає серйозні питання

Читать на русском

Звільнення Яреми є цілком закономірним – так само, як згодом уряд підніме питання відставки Гонтарєвої.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Костянтин Матвієнко.

«Кадрова політика Президента взагалі викликає питання до його послідовності. Ще на початку була критика на адресу Гелетея, Гонтарєвої, Яреми. Це не ті люди, які можуть бути на тих посадах, що вони займали. Пройшов час – і під тиском Порошенко вимушений був звільнити Гелетея. Зараз історія повторюється з Яремою. В цьому ланцюзі логічним буде звільнення Гонтарєвої. 

Порошенко веде невдалу і нелогічну кадрову політику, тому наразі головним залишається, аби на зміну Яремі не прийшов «Ярема №2», – вважає Матвієнко.

Водночас, політолог Олексій Голобуцький наголошує, що саме Президент несе відповідальність за кадрову політику, точніше за ті наслідки, які в результаті такої кадрової політики з'явилися.

«Я не думаю, що Президент готовий до кардинальних змін і вже негайно готовий всіх звільнити та призначити інших. Взагалі зміни можуть бути лише при повному переформуванні всіх правоохоронних структур, але найближчим часом я думаю буде достатньо тих звільнень, які є. Зараз тема звільнень буде заміщена новим призначенням генпрокурора та голови Антикорупційного бюро», – вважає Голобуцький.

Нагадаємо, що 9 лютого 2015 року генеральний прокурор Віталій Ярема написав заяву про відставку, а вже сьогодні Верховна Рад підтримала кандидатуру Віктора Шокіна.

Нещодавно військовий експерт Юрій Бутусов написав заяву в Головну військову прокуратуру про порушення кримінальної справи проти начальника Генерального штабу Віктора Муженка.

Щодо Гонтарєвої, то їй загрожує стаття 354 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди. Ще 16 грудня в Києві пройшла акція протесту «Фінансовий майдан» з закликом звільнення голови Нацбанку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: