Порошенко покриває злочини Яреми та Генпрокуратури – експерт

Читать на русском

Можна бути впевненим, що відставка генерального прокурора неможлива, поки при владі Порошенко.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін, коментуючи виступ Віталія Яреми у ВР та його відставку, у якій народні депутати запевняли протягом останнього часу.

«Професійна непридатність та некомпетентність генерального прокурора вже очевидна. Я не розумію, як після підписання вотуму недовіри можна спокійно залишати Ярему на цій посаді. Народні депутати, мають пройтись Інститутською та згадати якою ціною їм цей мандат дістався. Те, що Ярему не звільнили – це угода з совістю та корумпованість», – розповідає Шабунін.

Сьогодні, за словами експерта, генеральний прокурор офіційно визнав, що близькому соратнику Віктора Януковича Юрію Іванющенку ГПУ надавала довідку про відсутність проти нього кримінальних справ. Це – вирок. Його мали звільнити в залі засідання.

«Ось це і є справжній український уряд. Все вирішується способом «політичних рішал», а гірше за все те, що Президент покриває всі злочини Яреми та Генпрокуратури», – вважає він.

Підсумовуючи, Віталій Шабунін наголосив, що всі депутати, які не підтримують відставки Генпрокурора, та Президент будуть нести відповідальність та матимуть пояснити чому санкції з частини списку компанії Януковича зняті. Це станеться вже в березні.

Нагадаємо, 3 лютого нардеп Єгор Соболєв заявив, що у Верховній Раді вже є 128 підписів депутатів за відставку генерального прокурора Віталія Яреми.

Раніше народний депутат Ігор Луценко в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» назвав Віталія Ярему не найгіршою кандидатурою на посаду генерального прокурора.

Сам генпрокурор запевняє, що до відставки готовий. «Я не боюся відставки. Я знаю, що знаходжуся на цій посаді тимчасово і намагаюся чесно виконувати свою роботу», – зазначив Віталій Ярема.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: