Помилки США дозволять Путіну виграти війну за «Новоросію» – експерт

Читать на русском

Війна на сході України – це війна Путіна та Обами. А варіант «Новоросії» Путін може реалізувати через бездіяльність та побоювання США та президента Америки. 

Про це в коментарі «Слову і Ділу»розповів глава Атлантичної ради України, генерал-лейтенант у відставці Вадим Гречанінов.

«США можуть надати допомогу летальною зброєю, але тільки неофіційно. Відкрито вони не будуть цього робити, через те, що Америка розуміє – їхня зброя в Україні означає російські танки в Сирії. До виборчої компанії ще дуже багато часу, а давати відсіч потрібно вже сьогодні. 

Я вважаю, що війна на Донбасі може вирішитися лише за участі США. Це взагалі питання не між Путіним та Порошенко, а між Путіним та Обамою. 

Тому спрогнозувати, як будуть чинити США після виборів, складно. Єдине, що точно – до виборів у США російські війська з Донбасу не вийдуть. Путіну вже втрачати немає чого. Ресурсів у нього, думаю, набагато більше, ніж ми можемо уявити, тому помилкова стратегія США дасть можливість Путіну перемогти за «Новоросію», – розповідає Гречанінов.

За його словами, крім того, що США боїться новой війни в Сирії, існує ще проблема співпраці РФ та США у питаннях ядерної безпеки та розповсюдження зброї.

Водночас, директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця впевнений, що нічого не робити – це не вихід. Путін дуже багато вклав в цю війну і демонструє, що економічні санкції його не зупинять. Принаймні, ті, що вже були.

«Якщо США не нададуть летальну зброю, Путін буде захоплювати нові території, зможе прокласти сухопутний коридор до Криму, тобто варіант Придністров'я стане реальністю. Єдиний спосіб перемогти Путіна – зброя. 

На жаль, 70% українських протитанкових систем – небоєздатні. В Україні немає безпілотників та радарів, без яких неможливо вести війну, тому зараз все залежить від США», – пояснює Перепелиця.

Читайте також: Україна сама може виготовляти військову техніку – експерт

Нагадаємо, вчора стало відомо, що на переговорах в Брісбені президент Володимир Путін запропонував канцлеру ФРН Ангелі Меркель «чеченський» варіант врегулювання української кризи. Про це пише журналіст видання Financial Times.

Вже наступного дня в Сіднеї Меркель дозволила собі набагато менш обережні заяви, ніж раніше, відзначає Financial Times. Зокрема, канцлер попередила, що Росія може загрожувати не тільки Україні, але й Грузії чи Балканам.

Матеріали за темою:

Україна в безвиході: виграти війну без зброї неможливо – експерт

Російська зброя на Донбасі: бронеавтомобіль «Выстрел»/«Дозор»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: