Експерт: Росія – країна «великого блефу»

Читать на русском

Действия Президента Путина ведут Россию напрямую к дефолту, и когда это произойдет – лишь вопрос времени, ведь резервов для проведения активной войны на Донбассе ему надолго не хватит.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук.

«В Росії набагато менше ресурсів, ніж вона намагається переконати всіх. Дії Путіна однозначно ведуть до дефолту Росії, золотовалютних резервів у зв'язку з веденням активної війни вистачить ненадовго. Питання тільки часу. Якби санкції Заходу були більшими – зокрема, відключення системи SWIFT – то Путін уже почав би переговори», – розповідає політолог.

Продовжуючи, Каспрук зазначив, що, на жаль, більшість країн світу сприймає РФ по двом містам: Москві та Санкт-Петербургу. Росія – фактично, країна «великого блефу» – як економічно так і стратегічно.

Водночас військовий експерт Григорій Перепелиця вважає, що ситуація, що склалася зараз, не влаштовує Путіна, тому він буде переходити до ескалації бойових дій.

«Лише за період миру після підписання Мінських угод ми вже втратили 500 квадратних кілометрів. Путін може йти за напрямком стратегії проведення наступальної операції, прориву так званої «лоскуткової оборони», якою є сьогодні українська оборона та захоплення ще більшої частини території України. 

«Росія хоче перегляду мінського формату і невипадково вони розпочали наступ силами батальйонних тактичних груп. Це зроблено для того, щоб потім на правах «сильного» поставити ультиматум про капітуляцію», – вважає військовий.

Політолог Євген Жеребецький зазначає, що перед переговорами у «нормандському форматі» ймовірно будуть попередні консультації, оскільки виконання мінських домовленостей є основним каменем спотикання для переговорів.

Читайте також: АТО: ситуація на сході України станом на 21 січня

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що 15 січня в столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч глав держав у «нормандському форматі».

При цьому Порошенко зазначив: попередньо домовлено, що в зустрічі візьме участь він, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президенти Франції та Росії Франсуа Олланд та Володимир Путін. Глава держави також додав, що дана зустріч не суперечитиме «мінському формату».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: