АТО: ситуація на сході України станом на 21 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7:00 21 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За період з 6.00 до 18.00 20 січня терористи здійснили 45 обстрілів об’єктів і позицій сил АТО.

Напрямки обстрілів

Протягом всього дня бойовиками активно здійснювався обстріл наших позицій поблизу населених пунктів Дебальцево, Вуглегірськ, Малоорлівка, Нікішине, Кам’янка.

Дислокація російських військ

Окрім того біля кордону з Україною в Ростовській області зафіксовано пересування трьох батальйонно-тактичних груп і артилерійського дивізіону російської армії. Протягом останньої доби через Амвросіївку і Старобешево в Донецьк прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для поповнення втрат, понесених противником в боях за Донецький аеропорт (ДАП), н.п.Пескі, в районі Спартака і Путилівського шляхопроводу. Зокрема, перекинуто два танкових підрозділи (всього 12 танків і пересувна ремонтна майстерня) і кілька «піхотних» підрозділів.

Ситуація в донецькому аеропорту

Наразі відомо, що сепаратисти підірвали злітну смугу летовища. Крім того, внаслідок поганої видимості вісім українських військовослужбовців потрапили в полон до бойовиків в районі донецького аеропорту.

Дії українських військових

Внаслідок активних бойових дій регулярних військових формувань Росії в районі 29 та 31 блокпостів на так званій Бахмутській трасі, сили АТО були змушені відійти від 31-го блокпосту до опорного пункту.

Служба Безпеки України ввела посилений рівень протидії тероризму. Зокрема, рівень задіяння усіх суб'єктів з боротьби із тероризмом посилений на всій території України.

Частина бійців батальйону "Донбас" першого набору ухвалили рішення про перехід з Нацгвардії до лав Збройних сил Міністерства оборони України.

В МЗС України повідомили, що від часу Мінських угод бойовики захопили 500 кв. км української території

Губернатор Луганської області Геннадій Москаль заборонив високопосадовцям Луганської області, що мають доступ до державної таємниці, їздити в так звану ЛНР та ДНР.

В Маріуполі найближчим часом буде створено спецпідрозділ десантників.


Втрати

За словами командира батальйону "Донбас" Семена Семенченко, внаслідок боїв за 29-й і 30-й блокпости загинув один військовослужбовець, а ще близько семи отримали поранення. Хоча згодом в ЗМІ з'явилась інформація про 2 загиблих.

По інформації радника міністра МВС України Зоряна Шкіряка, за останні дві доби в зоні антитерористичної операції загинуло більше 500 російських військових.

У вівторок вранці в Донецьку на Київському проспекті розірвався снаряд в той час, коли жителі міста вишикувалися в чергу на роздачу технічної води.


Повна крата бойових дій на сході України станом на 21 січня 2015 року (клікніть для переходу)

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: