Донік: Асоціація волонтерів «вирішує справи» поза спинами самих волонтерів

Читать на русском

Асоціація народних волонтерів почала проводити діяльність, не пов'язану із задекларованими положеннями, а деякі учасники стали перевищувати свої повноваження і приймати доленосні рішення від імені всіх учасників.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» розповів член координаційної ради асоціації та активіст Асоціації народних волонтерів України (АНВУ) Роман Донік.

«АНВУ стала проводити діяльність, про яку не знають учасники та активісти самої організації та учасники координаційної ради. Є група осіб, які почали виступати від імені асоціації, приймати рішення і пропозиції від влади, при цьому не від свого імені, а від усієї асоціації. Орган існує два місяці. За такий короткий термін діяльності це вже другий випадок, який йде в обхід решти учасників. Перший пов'язаний з моментом, коли був підпис в МО в проекті загальновійськової аптечки, без обговорення з медичним комітетом і без обговорення на координаційній раді. При цьому, підпис був від усіх волонтерів», - розповідає Донік.

З його слів, була спроба боротися за те, щоб вирішити це питання в порядку регламенту, щоб люди понесли покарання за перевищення повноважень, але це не дало результатів. Тому ряд волонтерів вирішив вийти з АНВУ.

«Ще однією ситуацією наразі стало те, що чотири людини з АНВУ пішли в Міністерство оборони від імені Асоціації, отримали пропозицію від міністра оборони, почали збирати документи на заняття певних посад (радник міністра оборони) і не повідомили нікого з асоціації. Тобто люди прийшли в МО як члени асоціації волонтерів, що представляють усіх волонтерів, але тримали це в таємниці від учасників АНВУ», - пояснює Донік.

Підсумовуючи, він зазначив, що всередині ради утворилася стійка група, яка має свої цілі, відмінні від задекларованих у АНВУ, а головою координаційної ради стала людина, що не має ні найменшого відношення до волонтерської діяльності.

Читайте також: Шимків розповів про кібервійни Росії проти України

Як відомо, громадське об'єднання «Асоціація народних волонтерів України» було створено 16 листопада 2014 року. Асоціація об'єднала 26 волонтерських організацій, включаючи благодійний фонд «Крила фенікса», Автомайдан, «Патріот», «Народний тил» та інші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: