Іншого вибору немає: Сепаратисти наполягають на переговорах

Читать на русском

Представник «ДНР» на Мінських переговорах і віце-спікер її парламенту Денис Пушилін не має альтернативного варіанту для мирного врегулювання ситуації в Донбасі, аніж формат контактної групи, передає «Слово і Діло», з посиланням на ukranews.com.

«Ви знаєте, іншого формату, альтернативи я не бачу. Представлено всі сторони - і наша сторона, і посередники. Для нас авторитетні і Російська Федерація, і ОБСЄ, у якої все-таки відбулися зрушення у бік неупередженості та адекватності оцінки останніх подій», - повідомив Пушилін.

Напередодні ж, Пушилін говорив про те, що Україна показала себе недоговороздатною і лише імітувала просування до миру. Влада ДНР наполягає на мирних переговорах, але й готові перейти в контрнаступ.

Водночас, у коментарі «Слову і Ділу» військовий експерт центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак повідомляє, що переговорна зброя може бути використана тільки лише на тлі зростання оборонного потенціалу.

«Якщо ми будемо демонструвати, що армія стає фактором стримування, якщо ми будемо нарощувати бойовий потенціал, це неминуче призведе до миру. Якщо навпаки - десь буде занадто великий ухил в дипломатію, в політичні ігри, звичайно, Путін завжди скористається шансом наступати», - вважає він.

Читайте також: АТО: ситуація на сході України станом на 19 січня (в динаміці)

За попередньою інформацією українського МЗС, українська влада готова брати участь в консультаціях тристоронньої контактної групи з підписантами Мінських угод у будь-який час.

Нагадаємо, 18 січня, з боку РФ було повідомлення, про те, що нібито Володимир Путін направив українському президенту послання, в якому просив про негайне відведення сторонами конфлікту важкої артилерії. Зі слів російської сторони, Україна ніяк не відреагувала на це послання.

Пізніше МЗС РФ оприлюднив заяву про ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, де заявив, що донецький аеропорт повинен бути переданий під контроль бойовиків.

Матеріали по темі:

Кремль готовий розв'язати війну в будь-який момент - експерт


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: