Кремль готовий розв'язати війну в будь-який момент – експерт

Читать на русском

Якщо українське керівництво буде зосереджено на політичних іграх, Путін скористається шансом наступу. Свідчення тому – обстріли Донецького аеропорту, які є свого роду тренуванням з використанням нових видів озброєння.

Про це from-ua.com розповідає військовий експерт центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, передає «Слово і Діло».

«Аеропорт - це символ нашого опору, символ здатності українських військ протистояти російській військовій машині. Саме так вже розглядається це питання - не як наступ сепаратистів і терористичних угруповань, а протистояння російської військової машині», - розповідає Бадрак.

На думку експерта, зараз українській армії необхідно нарощувати бойовий потенціал, щоб досягти реального перемир'я.

«Якщо ми будемо демонструвати, що армія стає фактором стримування, якщо ми будемо нарощувати бойовий потенціал, це неминуче призведе до миру. Якщо навпаки – десь буде занадто великий ухил в дипломатію, в політичні ігри, звичайно, Путін завжди скористається шансом наступати», - вважає він.

В даному випадку Бадрак переконаний, що зараз Кремль готовий розв'язати війну в будь-який момент, але ще завершуються питання бойової злагодженості і тому проводяться тренування з використанням нових видів озброєння, які закинуті туди.

«Тому якийсь запас часу є, але цей запас часу українське військово-політичне керівництво повинно використовувати для нарощування сил оборони. Переговорна зброя може бути використана тільки лише на тлі зростання оборонного потенціалу. Ніяких окремо взятих дипломатичних геніїв не може бути. Тут все чітко і зрозуміло: буде сильна армія - буде готовність Путіна до серйозної розмови, не буде сильної армії - Путін піде далі», - підсумував експерт

Читайте також: АТО: ситуація на сході України станом на 18 січня

Відзначимо, бій за донецький аеропорт продовжується і бойовики намагаються будь-якою ціною перехопити контроль над аеродромом. Також, в АТЦ вже повідомили про те, що є втрати серед українських військовослужбовців. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: