АТО: ситуація на сході України станом на 18 січня (в динаміці)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7.00 18 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Розпочинаючи з 18 години суботи, терористи здійснили 28 обстрілів позицій наших військових. В цілому ж, за добу, бандформування здійснили 69 обстрілів позицій сил АТО.

Напрямки обстрілів

Під вогонь з РСЗВ БМ-21 «Град» потрапили Кримське, Щастя, Трьохізбенка, Тоненьке, Піски та Опитне. Окремі населені пункти було обстріляно по декілька разів.

З артилерії та мінометів бандити обстрілювали Піски, Щастя, Миколаївку та двічі Мар’їнку. З першої до п’ятої години ночі міни 3 рази падали на наші позиції в районі Опитного. Під вогонь артилерії потрапила метеовежа у Донецькому аеропорту.

Пізно ввечері, поблизу Мар’їнки та Майорська відбулися бойові зіткнення з бандитами. Але за потужної вогневої підтримки наші захисники змусили противника відступати.

Втрати

17 січня у Донецьку внаслідок сильного обстрілу загинули 2 людини у Петровському районі міста. По інформації радника президента, помічника міністра оборони Юрія Бірюкова з аеропорта Донецька, куди бійці АТО пробили "коридор" для евакуації поранених військових, вивезли 23 поранених та 3 загиблих.

Поранених українських військових, яких евакуювали з донецького аеропорту, доправлять до Одеси. Про це у власному Facebook написала волонтер Ірина Медушевська.

Ситуація в аеропорту Донецька

На даний час в аеропорту відносне затишшя, ситуація контролюється нашими військовими. Інформація, щодо просування наших військ в глибину Донецька не відповідає дійсності.

За інформацією волонтера, координатора конструкторських груп українських безпілотників Алекса Нойта протягом дня 17 січня сепаратисти вивезли із зони донецького аеропорту КамАЗ вбитих. Крім того, величезна кількість поранених.

Група Інформаційний спротив проаналізувала основні тактичні складові діяльності бойовиків в зоні донецького аеропорту 17 січня. Серед основних завдань сепаратистів по інформації спеціалістів продовжує залишатись ліквідація групи українських військових в аеропорту, шляхом їхнього повного оточення, відрізу від постачання та кінцевого знищення.

Станом на 8.01 вся група українських військ в секторі Б отримала наказ та відкрила масований обстріл відомих позицій сепаратистів.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: