Путіну потрібен час, щоб завдати чергового удару – експерт

Читать на русском

Україна повинна вимагати від МЗС РФ підтвердження відсутності російських військ і техніки на території Донбасу, після чого нанести удар по терористичним угрупованням.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Микола Сунгуровський

«Гадаю, що саме зараз, коли оголошено чергове перемир'я настав час для того, щоб українське керівництво звернулося до ООН з проханнями визнати Росію стороною конфлікту з метою позбавлення її права вето, згідно зі ст.27 статуту ООН. Крім того, ввести над окупованими територіями Донбасу контрольовану зону без польотів, щоб запобігти застосуванню Росією бойової і транспортної авіації для підтримки наступу терористичних угруповань», - розповідає Сунгуровський.

На думку військового експерта, дії Путіна зараз будуть залежати від жорсткості санкцій, готовності європейців приєднуватися до цих санкцій, стану Збройних сил України і російського суспільства.

«Україна має вимагати від МЗС РФ підтвердження відсутності російських військ і техніки на території Донбасу з подальшим нанесенням ударів по терористичним угрупованням та бути готовою до того, що це перемир'я може в будь-який момент зупинитися», - вважає спеціаліст.

Водночас, У НАТО також не виключають можливості подальшого вторгнення російських військ до України, але жорсткої військової підтримки від Альянсу не обіцяють. 

«НАТО не надішле в Україну озброєння з однієї простої причини – Альянс його не має. В будь-якому разі українцям не варто очікувати, що в Україну прийдуть воювати «натівські» солдати. Такої можливості я не бачу», - наголосив спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай.

Читайте також: У Збройних силах України за підтримки НАТО створять новий спецпідрозділ

Відзначимо, що за даними СБУ, за час збройного конфлікту на Донбасі близько 1700 осіб зникли без вісти, частина з них можуть бути в полоні терористів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: