СБУ: на Донбасі безслідно зникли вже майже 1700 осіб

Читать на русском

За час збройного конфлікту на Донбасі в регіоні безслідно зникли 1695 осіб.

У Службі безпеки України припускають, що частина з них перебувають у полоні. Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила нагадати, як українські політики обіцяли звільняти заручників.

Так, Президент України Петро Порошенко 10 вересня пообіцяв звільнити 500 українських заручників до кінця цього тижня. На жаль, така обіцянка виявилося не до снаги Гаранту Конституції: станом на 19 вересня 2014 з полону терористів були звільнені лише близько 200-250 військових і цивільних заручників. Варто відзначити, що Президент також сприяв звільненню з полону терористів журналіста Єгора Воробйова.

Народний депутат та уповноважений Президента з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко запевнила, що українська сторона не погодиться на припинення вогню, поки не будуть звільнені всі заручники, пілот Надія Савченко та діти-сироти, яких вивезли в Ростов.

Боротися за звільнення заручників намагаються не тільки в Києві, але і в регіонах. Так, заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Борис Філатов 14 серпня 2014 створив в області Центр визволення заручників. Робота центру ведеться за двома напрямками – аналітичним і бойовим. Його фахівці систематизують і оновлюють базу військовополонених, заручників і людей, зниклих безвісти. До слова, такий центр функціонує і в Києві.

Крім того, глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко ініціював створення колл-центру з розшуку зниклих в АТО громадян РФ. Зокрема, полонених росіян повертають у форматі двосторонньої передачі заручників в рамках мирного плану Президента та виконання Мінських домовленостей.

Читайте також: Парубій сподівається на добровольців, але визволяти їх з полону не поспішає

За останніми даними, 27 листопада були звільнені з полону ще 6 українських військових, про що повідомив Петро Порошенко в своєму «Твіттері». Закликав до звільнення всіх полонених учасників конфлікту на Донбасі і комітет ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: