У Збройних силах України за підтримки НАТО створять новий спецпідрозділ

Читать на русском


НАТО допоможе Україні зі створенням нового спецпідрозділу у складі Збройних сил України.

Про це розповів журналістам посол України в Північноатлантичному Альянсі Ігор Долгов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Я відкрию вам невелику таємницю щодо конкретного проекту. У Збройних силах є потреба створити новий підрозділ – підрозділ спецоперацій. Над цим ми зараз працюватимемо», – зазначив Долгов.

Чиновник додав, що роль НАТО у цьому процесі – консультативна: «Ця потреба Збройних сил не нова, але її треба вирішувати. І коли свого механізму немає, то перше, що варто зробити – це подивитися на досвід сусідів».

Разом з тим, сьогодні ж прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що вступ України до НАТО може спровокувати глобальне військове протистояння. «Я кажу про прямий військовий конфлікт. Я кажу не про конфлікт Росія-Україна, але про великий конфлікт», – зазначив словацький прем'єр.

Читайте також: Порошенко обіцяє: від литовської зброї до вступу у НАТО

Нагадаємо, вчора співдоповідачка ПАРЄ Майліс Репс заявила, що добровольчі батальйони, що воюють на сході України, становлять загрозу національній безпеці та мають бути якнайшвидше інтегровані в підконтрольні державі силові структури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: