Коломойський контролюватиме уряд за допомогою «групи Яроша» – експерт

Читать на русском

Утворення депутатської групи Яроша – серйозна опозиція, підкріплена фінансовими ресурсами та підтримкою Коломойського для того, щоб уряд рахувався з інтересами Дніпропетровської групи.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, коментуючи заяву позафракційних депутатів Дмитра Яроша, Андрія Білецького, Борислава Березаи, Бориса Філатова та Володимира Парасюка про створення власної опозиційної депутатської групи.

«Утворення такої депутатської групи – це серйозна опозиція, підкріплена фінансовими ресурсами та підтримкою Коломойського. Гадаю, можна вважати, що це свого роду «перший дзвінок» від Коломойського для керівництва держави, щоб уряд звертав більшу увагу та враховував інтереси Дніпропетровської групи», - вважає Солонтай.

За його словами, перший час роботи вони будуть конструктивною опозицією, але є ризик, що ситуація може змінитися.

«Все залежить від поведінки уряду: будуть реформи – залишатимуться з конструктивною критикою. Якщо реформи будуть провалюватись, то їх риторика активно посилиться, і тоді може виникнути загроза, що депутатська група трансформується в велику депутатську фракцію, оскільки до них будуть приєднуватись все більше нових депутатів», - зауважує експерт.

Підсумовуючи, Олександр Солонтай зауважив, що у випадку провалу реформ може утворитись сильна парламентська опозиція, незважаючи на те, що наразі дані воїни – скоріше «воїни польові», аніж парламентські.

Відзначимо, що депутатська група Яроша зараз нараховує 14 осіб, а для повноцінної депутатської групи потрібно 19 людей.

Раніше лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош, який виграв вибори в своєму окрузі на Дніпропетровщині, пропонував заборонити партію «Опозиційний блок» як «антиукраїнське бандформування».

Читайте також: Чи дозволить Рада займати крісла в уряді України іноземцям?

Нагадаємо, що крім шести депутатських фракцій у Верховній Раді вже є дві депутатські групи: «Воля народу» (20 осіб) та «Економічний розвиток» (19 осіб). У парламенті залишилося 40 позафракційних депутатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: