Порошенко обіцяє: від литовської зброї до вступу у НАТО

Читать на русском

Народний контроль «Слово і Діло» промоніторив і зібрав найцікавіші обіцянки Президента України за останній тиждень.

Так, 27 листопада Петро Порошенко запевнив – федералізації України не буде. Обіцянка знаходиться в процесі виконання.

«100% українців зараз за єдину державу, за єдину країну», – наголосив він.

А от щодо вступу України до НАТО, про який останнім часом багато розмов, як з боку України, так і Росії, і США, то тут Президент заявляє, що вирішить референдум.

«Рішення про вступ або не вступ України в НАТО – це виключно компетенція українського народу. Нами напрацьовано, мінімум 6 років напруженої роботи, для того, щоб країна відповідала критеріям як з приводу вступу в Євросоюз, так і критеріям НАТО. І тільки тоді український народ на референдумі буде мати можливість визначитися щодо вступу чи не вступу», – заявиви Порошенко.

Таке прагнення і ініціативу Президента підтримали у Європейському Союзі. Намагаються підтримувати українців не тільки словом, а й ділом. Так найближчим часом Литва почне поставляти озброєння в Україну. За словами Порошенка Україна вже домовилась про поставки зброї, також Литва готова поділитись своїм досвідом у воєнній справі. Тож українські військові мають поїхати на навчання до Прибалтики.

За тиждень Порошенко встиг виконати 2 обіцянки. Він присвоїв звання Героя України всім Героям Небесної Сотні та збільшив замовлення заводу ім. Малишева.

Читайте також: Українські парламентарі – не лише найбідніші, але й найзайнятіші в Європі

Не під силу Президенту стало створення коаліції за 10 днів, тож в своєму арсеналі він має одну невиконану обіцянку за тиждень.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: