Війна частково знімає соціальне і політичне напруження в Україні - Фесенко

Читать на русском

Україні варто шукати баланс між політикою дерегуляції і централізованою політикою.

Таку думку в ході круглого столу «Економічна ситуація в Україні : як запобігти катастрофі?» висловив директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передає кореспондент «Слова і Діла».

В той же час, за словами експерта, уже через півроку в Україні можливий сплеск незадоволення та ріст соціального напруження.

«Слабкість державного управління та політична нестабільність можуть вилитись в серйозне напруження уже весною наступного року», - зауважив експерт.

В той же час, в якості рецепту, Фесенко наголошує на важливості пошуку балансу між політикою дерегуляції і централізованою економічною та фінансовою політикою, й пропонує власні три набори реагування на всі ці виклики.

«Перший, так званий ідеальний варіант, який навряд чи буде. Суть його в тому, щоб всі головні державні інституції почали здійснювати консолідовані і погоджені дії, як на тактичному, так і стратегічному рівнях. Другий варіант реагування і думаю, що він все таки буде: посилення зовнішнього управління. Є неофіційні рекомендації зі сторони ЄС, МВФ... І нарешті третій варіант реагування, і від цього я хотів би застерегти, - зростання авторитарних тенденцій. Про нього теж варто говорити і остерігатись, оскільки в умовах війни, складної економічної ситуації – такий ризик існує», - зауважив Фесенко.

Читайте також:На посаду бізнес-омбудсмена розглядається Квасневський - експерт

Нагадаємо, 25 вересня 2014 року Президент України Петро Порошенко представив «Стратегію реформ-2020». «Стратегія-2020» передбачає 60 реформ та спеціальних програм, а також вісім пріоритетних сфер: антикорупційна та судова реформи, реформа правоохоронних органів, децентралізація та реформа державного управління, податкова реформа, дерегуляція та розвиток підприємництва, реформа системи безпеки та оборони, реформа охорони здоров’я. Також, Президент додав дві спеціальні нагальні програми - енергонезалежність та подальша популяризація України в світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: