На посаду бізнес-омбудсмена розглядається Квасневський - експерт

Читать на русском

Для того, щоб контролювати мільярди, які ЄС виділяє Україні та регулювати підприємниціку діяльність й сферу  бізнесу впровадять посаду бізнес-омбудсмена.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, економічний експерт В'ячеслав Биковець.

«Ініціатор запровадження в Україні посади бізнес-омбудсмена насамперед европейська спільнота. Це пов'язано з додатковим фінансуванням України Європою, для контролю обігу наданих коштів. Для нашої країни це можливість збільшити міжнародні інвестиції й ця іниціатива матиме лише позитивні зрушення, бо в Україні існував тільки Центральний комітет з питань регуляторної політики, який був виконавчим органом, і діяльність його була досить розмита», - розповідає експерт.

За словами спеціаліста, нині очікується, що бізнес-омбудсмен виступатиме свого роду правозахисником підприємницького середовища.

«Більшість провідних підприємницьких асоціацій ініціативу Європейського банку підтримали, проте й досі точиться полеміка щодо того, хто має обійняти цю посаду. Цілком зрозуміло, що це має бути представник європейської країни. Однією з кандидатур, яку розглядають на дану посаду, є Александр Квасьневский», - повідомив Вячеслав Биковець.

Читайте також: У Полторака візьмуть волонтерів для контролю за закупівлями

Слід зазначити, що Україна сьогодні має серйозні заборгованості, а протягом листопада та грудня країна повинна погасити зовнішній борг у розмірі 1 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: