Вибирати знову 300 000 місцевих депутатів - безглуздо - Солонтай

Читать на русском

Експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай розповів, що в проекті майбутньої коаліційної угоди передбачається окремий розділ про вдосконалення місцевих виборів і термін стоїть — перше півріччя 2015 року.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію, щодо майбутніх місцевих виборів.

«Якщо говорити про дострокові вибори, то дата 29 березня 2015 року була оголошена Юрієм Луценко. Але в команді Президента, Юрій Луценко не відповідає за питання місцевого розвитку, самоврядування, децентралізації і він не подумав, що у своїй заяві, він не врахував тієї обставини, що реформа робиться довше ніж грудень, січень, лютий, щоб в березні вже була можливість провести вибори. Наприклад для конституційної децентралізації потрібно дві сесії Верховної Ради. Таким чином, найближча дата це - кінець весни — осінь», - розповідає експерт.

З його слів, в країні 280 тисяч місцевих депутатів і 11 тисяч селищних, місцевих голів. Це завелика неефективна цифра й обирати заново ще 300 тисяч міських, районних, обласних мерів і депутатів — безглуздо. Спочатку треба навести порядок з їх кількістю та повноваженнями, а вже потім проводити вибори.

Читайте також: Яценюк і Ахметов «провалили» звільнення Донбасу

Нагадаємо, що 29 жовтня лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий заявив, що у великій кількості українських міст є катастрофічна проблема з владою, тому не треба чекати у 2015 році виборів на осінь, а слід проводити навесні.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: