Реформа Авакова замість міліції створить поліцію європейського зразка

Читать на русском

Концепція реформи триватиме щонайменше три роки і буде проходити в два етапи, якщо за підсумками «коаліціади» Аваков залишиться на посаді.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

«Стратегія передбачає кардинальні зміни: зокрема, ДАІ планують позбавити функцій з надання адміністративних послуг. Наприклад, у Хмельницькому до кінця лютого триватиме експеримент щодо об’єднання ДАІ з партульно-постовою службою та міліцією громадської безпеки. Внаслідок змін має бути скорочена значна частина особового складу, ліквідовано певні підрозділи, змінено структуру і систему управління міністерством, а міліція повинна перетворитись в поліцію європейського зразка», – розповідає експерт.

За його словами, реформою передбачений жорсткий контроль роботи поліцейських. Так, службові машини й навіть форма співробітників мають бути обладнані відеокамерами, буде впроваджена безготівкова система сплати штрафів, а співробітники міліції отримають ідентифікаційні жетони, за якими можна буде безпомилково визначити особу працівника МВС.

«Завадити реформі може «коаліціада», оскільки, якщо Авакова все таки не залишать на посаді, то новий керівник може змінити хід реформи», – підсумував Мельник.

Читайте також: Російські війська на Донбасі знову готові до наступу – Тимчук

Нагадаємо, Арсен Аваков заявив, що, незважаючи на активну кампанію з дискредитації добровольчих підрозділів-учасників АТО, МВС готове прийняти до своїх лав ті батальйони, які продемонструють належний рівень боєготовності. До слова, у підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ перебуває добровольчий батальйон «Азов», один з командирів якого вже очолив міцілію Київської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: