Російські війська на Донбасі знову готові до наступу – Тимчук

Читать на русском

Росіяни на Донбасі завершили процес групування своїх військ і тепер разом з місцевими сепаратистами чекають на доукомплектування, боєприпаси та паливо.

Про таке повідомляє керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

«Зосередження угруповання російських військ на Донбасі закінчилося. Основна маса місцевих бандформувань вже також практично укомплектовані особовим складом, озброєнням і військовою технікою. В даний час продовжується лише доукоплектовання і перекидання окремих підрозділів», – написав Тимчук у своєму Facebook.

Військовий експерт констатує, що в прикордонній зоні зафіксовані щонайменше 4 пункти передачі російської техніки бойовикам так званих ЛНР та ДНР.

Загалом протягом минулої доби активізувались обстріли позицій українських силовиків у зоні АТО. Найбільших обстрілів зазнали Луганський, Донецький та Дебальцевський напрямки – 13, 12 та 11 вогневих ударів відповідно.

Читайте також: В СБУ вже визнають, що конфлікт на Донбасі затягнеться на 4-5 років

Крім того, в район Донецького аеропорту був перекинутий снайперський підрозділ, озброєний новітніми крупнокаліберними гвинтівками. В Кіровському та Київському районах Донецька зареєстрована поява десятка нових мінометних розрахунків.

Як відомо, самопроголошений «лідер» ЛНР Ігор Плотницький заявив про намір провести ще один референдум в «республіці» з метою приєднання її до Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: