Порошенко не ініціатор закону про допомогу постраждалим АТО - нардеп

Читать на русском

Рішення про прийняття закону про додаткове фінансування для Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції було прийнято Верховною Радою, а не особисто Президентом. Тому, оманливо сприймати, що це особистий подарунок і ініціатива Порошенко. Він просто його підписав, як будь-який інший.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів народний депутат Олександр Доній.

«Так, дійсно було виділено близько 7 млн грн, що дозволять профінансувати витрати на протезування учасників антитерористичної операції, які зазнали тяжких поранень. Але чомусь це сприймається, як щось надзвичайно позитивне. Взагалі, саме політичний уряд винен, що дозволив, допустив ту ситуацію, коли люди вмирають на війні, й заразь це їх пряме зобов'язання. Особливо, незрозуміло, чому такі рішення присвоюються Порошенку, оскільки це не він особисто їх приймає, це не його подарунок чи вклад в життя кожного постраждалого. Такі рішення приймає Верховна Рада, а поставити підпис — це технічний обовязок Президента», - розповідає Доній.

Зі слів народного депутата, так як уряд очолить Яценюк, а фінансування в усіх напрямках фронту вже виділялись, питання в тому, чи взагалі буде працювати цей закон і кошти таки дійдуть за призначенням.

Читайте також: Богомолець і Денісова домоглися безкоштовних протезів для учасників АТО

Нагадаємо, відповідно до закону, на 2,2 млн грн збільшені видатки на фінансування в 2014 році новоутвореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: