Богомолець і Денісова домоглися безкоштовних протезів для учасників АТО

Читать на русском

Підписаний сьогодні Президентом Порошенком Закон «Про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік» передбачає виділення 7 млн грн на протезування учасників бойових дій, що втратили кінцівки в зоні проведення антитерористичної операції.

Таким чином, обіцянки одразу двох українських чиновниць отримали статус «виконано», констатує «Слово і Діло».

Так, нову виконану обіцянку додала до свого активу міністр соціальної політики Людмила Денісова. Про намір забезпечити безкоштовне протезування учасникам антитерористичної операції вона заявила ще 12 вересня.

Ту ж саму обіцянку з різницею у 3 тижні дала і радник Президента Ольга Богомолець. Щоправда, вона, як учасниця революційних подій на Майдані Незалежності, також обіцяла аналогічну допомогу активістам Євромайдану, що постраждали у середмісті Києва минулої зими.

Читайте також: Добровольців і волонтерів зарахують до учасників бойових дій АТО

Зазначимо, що відповідно до закону «Про внесення змін у додаток №3 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», в Україні почала діяти нова бюджетна програма «Забезпечення протезуванням і виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або в забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок».

Станом на середину жовтня протезування потребували близько 1,5 тисячі учасників бойових дій на сході України.

Тож наразі в досьє Людмили Денісової – 19 виконаних обіцянок з 59, у Ольги Богомолець – 4 з 7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: