Донбас не зможе стати вільною економічною зоною - Козинець

Читать на русском

Спеціаліст з економічних питань, президент Національної асоціації кредитних союзів України Петро Козинець вважає, що вільна економічна зона на Донбасі може бути лише за умови відновлення там української влади, а Росія цього не дозволить.

Так він покометував «Слову і Ділу» пропозицію Президента ухвалити закон про створенням спеціального режиму торговельних відносин із Європейським Союзом і РФ.

«Мова йде про те, щоб більш відкрито вести торгівлю, як з Росією, так і з Україною. Преференції торгівлі з Росією є, тим більше Донбас традиційно був пов'язаний з нею. Так само є переваги й для тих, хто має торгівельні зв'язки з Європою. Але в цьому питанні політичне рішення першочергове й Донбас має спершу визнати українську владу», - розповідає Козинець.

Такої ж думки,  економічний експерт, директор Центру економічних і соціальних досліджень «Діаматік» Юрій Гребенчук.

«Донбас має стати чорною зоною, як свого часу Абхазія, Осетія і у Росії великий досвід, як це зробити. Хоча Порошенко буде до останнього намагатись вести переговори і урегулювати конфлікт мирно, в той час, коли Росія веде війну», - повідомляє експерт.

Читайте також: У Порошенка не розглядають відновлення бойових дій в Донбасі

Нагадаємо, 2 листопада в ДНР та ЛНР пройшли вибори. Президент України назвав ці «вибори» фарсом, який не визнає Україна та весь цивілізований світ. Натомість у Росії результати «волевиявлення» на окупованій терористами території Донецької та Луганської областей визнали такими, що відповідають дійсності.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: