У Порошенка не розглядають відновлення бойових дій в Донбасі

Читать на русском

Радник Президента України Олег Медведєв заявляє, що можливе скасування закону про особливий статус Донбасу не означатиме перехід до відновлення бойових дій з боку сил антитерористичної операції.

«Питання про скасування закону розглядатиметься сьогодні на засіданні РНБО. Скасування закону абсолютно не означає переходу до відновлення військових дій. Українське керівництво залишається прихильним стратегії пошуку мирних шляхів у врегулюванні проблеми на Донбасі», - сказав Медведєв, інформує «Слово і Діло» з посиланням на РБК-Україна.

На його думку, «вибори» 2 листопада, які пройшли в самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», «завдають удару по мирному процесу, але не роблять цей процес незворотнім».

«І вони не означають, що все настільки втрачено, що потрібно припинити будь-які зусилля з пошуку мирного вирішення проблеми», - сказав радник Глави держави.

Вчора ввечері Президент України Петро Порошенко заявив, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке пройде сьогодні, 4 листопада о 17:00, він ініціює скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Водночас Порошенко додав, що готовий прийняти новий закон, але тільки за умови повернення всіх сторін до виконання Мінського протоколу - припинення вогню, створення буферної зони, встановлення контролю за кордоном. «І зрозумілих кроків, які б означали задній хід бойовиків у питанні про так звані вибори 2 листопада», - зазначив Президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: