Росія може знову підняти митні тарифи для України – експерт

Читать на русском

Продовження режиму торгових преференцій для України з боку Європи підтверджує, що таке рішення є частиною процесу мирного врегулювання ситуації в Україні, але у відповідь ми можемо отримати підняття тарифів з боку Москви.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт - міжнародник, директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України Олександр Потєхін.

«Скасування імпортних мит для України це крок зближення з ЄС і загострення конфлікту з Росією. Проте, якщо говорити про переваги, то продовження преференцій може допомогти збалансувати економічний показник нашої країни. Важливим також вважаю зняття мита з імпорту оборонної продукції в Україну. Це означає, що ввезення продукції оборонного призначення на митну територію України під час дій особливого періоду війни, буде шляхом звільнення від оподаткування митом», - розповідає експерт.

В той же час, за словами Потєхіна, так як ЄС продовжив преференції, незабаром слід очікувати, що Росія підніме мита на товари з України, так як це вже застосовується до молочної та кондитерської продукції, фруктів і зернових, а також пива, вина, спирту і цигарок.

Читайте також: Білоус подасть до ВР податкову реформу, яку не зміг «проштовхнути» Яценюк

Нагадаємо, що 27 червня Україна підписала економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: