Яценюк ввів 7% податок на ліки, що боявся зробити навіть Азаров - експерт

Читать на русском

 

Мінекономрозвитку встановило тотальний контороль за держзакупівлями, а реформа в сфері державних закупівель, зокрема створення електронної системи тендерів жодним чином не стосується відкритості та прозорості сфери держзакупівель в Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт, директор Центру економічних і соціальних досліджень «Діаматік» Юрій Гребенчук.

«Про те, що сфера держзакупівель в Україні корумпована та непрозора, визнають вже й у владі. В Мінекономрозвитку абсолютний хаос, а державні кошти, в основному, використовуються непрозоро, неефективно та безконтрольно. Створення електронної системи тендерів або будь-яка інша реформа не змінить цю ситуацію», - розповідає Гребенчук.

За його словами головним доказом безконтрольної діяльності Міністерства є заключення Рахункової палати України, яка обґрунтовує свої висновки цифрами.

«Уряд, який прийшов у владу не в змозі змінити й навіть не намагається змінити цю ситуацію. Хочу відзначити, що навіть Микола Азаров побоявся зробити те, що впровадив зараз Яценюк. А саме, Арсеній Петрович ввів 7% податок на імпортні ліки. Також введено 15% податок на доходи від депозитів та податок за покупку валюти. Тому виникає питання, про яку взагалі прозорість та реформи може йти мова. Україна єдина в світі країна з податком на зарплату і найсумніше те, що громадяни країни продовжують вибирати в парламент тих, хто наших же громадян і обкрадає», - підсумував експерт.

Читайте також: Яценюк створює імітацію боротьби з офшорами - економіст

Нагадаємо, що 23 жовтня мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що в бюджеті Києва вкрай недостатньо фінансів для вирішення низки нагальних проблем, тому наступний парламент повинен прийняти закон, яким буде передбачено, що всі 100% податку на доходи фізичних осіб залишатимуться в столиці.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: