Росія не піде на режим повного припинення вогню - експерт

Читать на русском

 

Мирне розмежування території може проходити лише за взаємною згодою, Росія, зі свого боку, миру не прагне і буде продовжувати посилювати обстріли українських силовиків.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач

«Розмежування території регулюється нормами міжнародного права та Конвенціями, що встановлюють порядок розмежування. В принципі, є спеціально визначена відстань від якої мають відвести важке озброєння, але Росія не піде на режим повного припинення вогню», - розповідає експерт.

За його словами, якщо сторони домовляться, це лише на певний період пригальмує та заспокоїть воєнну ситуацію.

«Лінія досі не узгоджена через те, що продовжуються бойові дії та напади з боку сепаратистів, а наразі обстріли з боку терористів посилилися, не говорячи вже про те, що порушуються «мінські домовленості», які взагалі не мають ніякого впливу і були марними», - вважає Горбач.

Читайте також: Порошенко дотримав слова: військові проголосували в зоні АТО

Слід зазначити, що сьогодні, 28 жовтня координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук розповів, що за останню добу збільшилась кількість обстрілів в Донецькому, Маріупольському та Дебальцевському напрямах, а терористи близько 40 разів обстріляли позиції сил АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: