Нововведення в системі ЗНО відкриють нові можливості для приватних ВНЗ

Читать на русском

Екс-міністр освіти України і ректор Національного університету біоресурсів та природокористування України Станіслав Ніколаєнко вважає, що нововведення в системі освіти відкриває нові можливості збільшити свій дохід для приватних університетів.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» заяву МОН про нову систему оцінювання ЗНО. 

«Зараз буде два поняття: здав або не здав ЗНО. Мінімальна необхідна кількість завдань залежатиме від індивідуальної складності тесту по кожному з предметів. Ще одна новація для профільних предметів, раніше 140 мінімальних балів, зараз визначатиме сам університет», - розповідає Ніколаєнко.

За словами екс-міністра, зараз є ризик, що університети почнуть брати всіх бажаючих, тому необхідно, щоб умови держзамовлення теж були змінені. 

«Подібні зміни швидше путівка для приватних інститутів, але це вже залежатиме від міри поваги до самого собі ректорів цих самих вищих навчальних закладів», - резюмував Ніколаєнко.

Читайте також: Забезпечення якості освіти може привести до збільшення хабарництва

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів України додатково профінансував сферу освіти столиці з державного бюджету. Всього Київ отримав 908 мільйонів гривень.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: