У Януковича був варіант переїзду до Казахстану

Читать на русском

Український політолог, політичний аналітик Віктор Каспрук вважає, що Путін надав громадянство Януковичу і компанії для того, щоб ускладнити над ними процес правосуддя і звести до мінімуму всі спроби Інтерполу.

Так фахівець прокоментував для «Слова і Діла» повідомлення про те, що Володимир Путін надав громадянство Віктору Януковичу і його соратникам.

«У Путіна був і є план — знищити Україну. Янукович і його компанія, стали іграшками в цій грі і виконали завдання «головнокомандуючого». За це особливо-секретним документом вони і отримали громадянство», - коментує політолог.

Крім того, за його словами, в умовах російського громадянства, Інтерполу складніше вимагати видачі їх Україні. А політика Петра Порошенка зараз направлена не на коментування того, що Янукович має російське громадянство, а на те, щоб він і його колишні соратники відповіли перед Міжнародним судом в Гаазі, стверджує Каспрук.

В той же час, за інформацією експерта, рішення про видачу йому громадянства було ще раніше, оскільки у екс-президента були два варіанти: або російське громадянство, або переїзд до Казахстану.

Читайте також: Янукович, Азаров і Пшонка отримали російське громадянство - Геращенко

Нагадаємо, 29 вересня 2014 року голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, заявив, що доказову базу в кримінальних провадженнях стосовно екс-президента Віктора Януковича та інших колишніх високопоставлених посадових осіб зібрано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: