Україні необхідна остаточна люстрація ідей комунізму

Читать на русском

Відомий український правознавець та член ради адвокатів України Микола Сірий вважає, що люстрація Комуністичної партії України та всього, що нагадує ідеї комунізму, починаючи від носіїв ідеології та до символіки - є необхідною об'єктивністю для української держави.

Таку думку правознавець висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву міністра юстиції України про те, що члени КПУ підлягають люстрації і не пройдуть її.

«Сьогодні є всі юридичні підстави для проведення тотальної люстрації в Україні. Комунізм, на мою думку - це система управління, яка відстала від сьогоднішнього суспільства. Комуністи ж в свою чергу з розмовами про щасливий комунізм є абсолютно безпідставними. Вважаю, що прийшов час остаточно люструвати ідею комунізму в Україні», - запевняє експерт.

На його думку, люстрація комуністів — це об'єктивна необхідність.

«Логіка люстрації комуністів — це об'єктивна необхідність і навряд чи члени партії зможуть витримати такий політичний механізм, як люстрація», - наголошує Сірий

Читайте також: Люстрації не бачити депутатам, спікеру і Президентові

Нагадаємо, закон про люстрацію прийнятий 16 вересня 2014 року. В Кабінеті міністрів України визначили, що дія прийнятого 16 вересня закону «Про очищення влади» поширюється на понад 1 мільйон вітчизняних чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: