Люстрації не бачити депутатам, спікеру і Президентові

Читать на русском

Закон України «Про очищення влади» не торкнеться народних депутатів, Президента, спікера парламенту, а також рядового складу органів внутрішніх справ.

Про це сьогодні заявив народний депутат України і один із авторів закону Юрій Дерев'янко, пише «Слово і Діло» з посиланням на Українську правду.

За словами депутата таке виключення було зроблене задля того, щоб узгодити проект із нормами Конституції України.

Крім того, за словами Дерев'янка, до іншого переліку осіб, які не підпадатимуть під дію Закону, будуть входити «особи рядового складу органів внутрішніх справ, центрального органу виконавчої влади, який реалізує держполітику у сфері виконання кримінальних покарань, Державної служби спецзв'язку та захисту інформації, податкової міліції».

Разом з тим, відповідно до цього закону, всім без виключенння вітчизняним чиновникам доведеться пройти так звану «майнову люстрацію». Остання передбачає перевірку відповідно до декларації всього наявного майна чиновників та їх членів сімей на предмет законності джерел походження коштів для придбання такого майна за час перебування на державних посадах.

Нагадаємо, що на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що дія прийнятого 16 вересня закону «Про очищення влади» поширюватиметься на понад 1 мільйон державних службовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: