Повний обвал економіки і дефолт - це реальність

Читать на русском

За шість місяців експорт української продукції до ЄС виріс на 25%, проте це не означає, що загрози для повного обвалу економіки не існує.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» заявив український економіст, екс-міністр фінансів України Ігор Мітюков.

«Дійсно, якщо проаналізувати дані, то можна стверджувати, що відкриття ринків ЄС для України, а саме АТС - автономні торгівельні заходи, які були представлені в квітні 2014 року, - це позитивні зрушення. Але необхідно розуміти, що зараз економіка перебуває на межі і якщо нам не поступлять інвестиції із Заходу, країна може дійти до стану повного обвалу економіки і дефолту. Така ситуація - це реальність», - відзначає екс-міністр.

На думку фахівця, без допомоги Заходу держава не зможе стабілізувати економічну ситуацію, і будь-який план відновлення України не матиме жодного сенсу, якщо немає коштів.

Читайте також: Україна імітує стабілізацію і реформі, а Захід - допомогу і підтрімку

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло про те, що США вже виділили Україні 53 мільйони доларів фінансової допомоги для підтримки армії і населення, що постраждало через конфлікт у східних областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: